Blå rock och spade

Har trotsat regnet, genom att arbeta lite med mark. Vattenavrinningen kring garaget har visat sig ligga lite fel. På våren har det sipprat in lite genom grunden, och nu senast märkte jag att hela plattan börjat luta lite ditåt. Så, för att förhindra den fortsatta utvecklingen åt det hållet, har jag nu dirigerat om massorna.

Men, samtidigt blir jag bara mer och mer orolig, för min rygg! Stå och ligga, det brukar stabilisera den, men sittandet i skolbänk har förhindrat detta, och snarare förvärrat det hela… hm, så det blir inte så mycket kroppsarbete som jag hade planerat för dagen, utan det blir traktorn i stället.

På kursen hade jag en kollega vars rygg blivit stelopererad… de fyra nedersta kotorna mot svanskotan, och han gick kanska så rak och stel – och hade ont! Det vill jag undvika… men hur? Och ont fick jag av att se alla andra kollegor gå med det hårda bältet full med utrustning, höften gungande hit och dit, och undrar hur länge?

Diskbråck och förslitningsskador, undrar hur vanliga de är inom Svensk Polis? Ett sätt att lösa det statistiskt, är att försöka få de äldre kollegorna med många tjänsteår att sluta, och ta in äldre kollegor som nyligen studerat till polis?

Allt går, det är bara fantasin som sätter stopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *