Det nöp…

Hm, igår har jag tränat på trädfällning, av lite större träd… och idag har jag tränat på kvistning… suck, man ska aldrig göra så, att man först fäller en massa, och sen har man kvar att kvista – för det suger!

Igår vågade jag mig inte på en lutande tall som kilat sig fast mellan två andra tallar, men idag gjorde jag det… och bladet nöp fast. Hm, hm, tänkte jag, om jag släpper sågen så går den av, så jag fick bädda en liten bädd åt den. Och med tanke på Markkus skräckberättelser från förr (om en man som fick motorsågen i kast på sig, och själv trodde han att den “bara” hade tagit i pannan… men “kolla bröstet” sade sonen som var med, och därifrån pulserade det blod… och mannen han överlevde med nöd och näppe…) så slog jag av sågen, tur nog…

När jag med timmerkroken sedan lyckades bända stammen några millimeter för att kunna dra ut bladet, så tröck jag automatsikt gashandtaget i botten… på en såg som dinglade enbart i den ena handen… men den var hel! Snittade jacket lite till, och sen fick jag vrida stammen med en färsk massavedsbit. Badunk, då föll den raklång i marken, inkilad mellan tallarna.

Och vad tänker jag? Jo, att det är intressant och svettigt… och bådar gott för min “tantkropp”! Orkar jag bara bränna lite fett genom att promenera och åka skidor, så har jag snart tillbaka min pojkkroppssiluett! Det är nämligen bara handtagen i sidorna som förtör det hela… till den grad att jag inte ens får igen sågbrallorna. SUCK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *