Satte mig på Sveaskog

Och det kändes bra, tänkte jag, sittunderlaget som går att vika ihop med en knapp, som jag fick av Harry en gång. En välbehövlig vila för mina ben blev det, efter att ha traskat omkring i riktiga “björnmarker”… med en helt färsk plundring av en myrstack… i en våt tallungskog med mycket lövinslag… så svårorienterad att jag började längta ut därifrån, och sånt kräver sina nerver och tålamod. Att traska sig fram varsamt, så att man inte råkar trampa i ett dike eller vattenhål, för det är inte så kul att vara genomblöt, långt, långt bort från bil och väg.

Bra gick det, och några färska spår såg jag, men ingen älg. Däremot såg de röda bären lockande ut när jag satt på det svarta underlaget och avnjöt mitt kaffe. Mmm, och goda var de, så det blev 3 liter lingon på kort tid, i påsen som jag hade tänkt sätta levern i… och nu har jag 3 burkar sylt redan!

Man ska inte krångla till det. Ta en plastpåse, plocka för hand, häll de i ett vattenbad när du kommer hem. Plaska och plocka bort det lilla skräp som finns, häll ut vattnet, sätt på plattan och häll i lika tungt med bär och syltsocker, som snabbt blir en sörja som man ska låta bubbla max 10 min – och så är det klart!

Alternativet för er gruvgubbar är, att ni plockar kassarna fulla hem till frun. Godast och enklast! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *