Blåa veåttor?

Nya och långa var de i alla fall, sade shamanen… om Gripen som inte syns… och som vi andra kan läsa om i morgon? Mötte i alla fall både Kuriren och Sveriges Radio.

I övrigt kan jag bara säga att jag är trött, trött, trött… och börjar inse varför kvinnor inte passar som poliser!? Här har jag jagat älg, upp till 9 timmar i sträck, och sedan har jag lyft stockar, och kört på med motorsågen, timme, efter timme… MEN, inget gör mig så trött som att sitta i blåa kläder… i en målad Volvo V70 med klimatanläggning och otät extradieselvärmare… hm, skulle jag kanske vara piggare om jag fick nöta häck på en utredande kontorsstol i stället?

Nå, nu ska jag inte måla fan på väggen, bara för att jag känner mig lite stel i nacken och irriterad i luftrören – jag har ju fått nya inputs också! Övertorneåpoliserna verkar vara populärast i hela länet? Har nämligen aldrig i min över 20-åriga polisbana fått lyfta handen så många gånger som när jag kör mellan Pello och Matarengi… Vad mer? Jo, att Köket i Överkalix har den överlägset godaste pizzasalladen… medan Pajala har mest liv och rörelse i byn!

Här känner man verkligen av den positiva andan, för gamla hus får nya fasader och nya plåttak, det står husvagnar på var och varannan gård, som under värsta industrisemestern! Det ni, och här ser vi även hur det ska byggas nytt, och hur viktigt det är med nya ögon.

http://www.pajalatv.se/film/ifocus-5-september-2012-byggboomen-i-pajala/

Däremot undrar jag varför man ska bygga bort färdiga ängar, som vid kristider kan sås med viktiga livsmedel, och under tiden kan ge ett rikare odlingslandskap även i en tätort… och just detta borde uppmuntras mer överallt, d v s att man ska ta hand om gamla ängar, för det finns gott om björkskogar ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *