Ingen älgstig, mycket annorlunda bajs…

Kan bristen på älgspår vid min stuga tyda på att det finns björn där? Tänkte jag, när jag kom till stubben som var berövad sina rötter. Det kändes som att det måste vara björnen som har hållit älgarna borta från området där det annars brukar vara mycket spår. Och nyss när jag ringde pappa för att höra varför han inte kommer hem från morgonjakten (han jagar med laget idag), så hörde jag att de hade en björn där… inte så långt i från? Pust, tur att jag gav upp mitt spårsökande och for hem!

Nu har jag kommit i en liten jatksvacka, och ska pula på här hemma på gården istället. Och i morgon ska jag och Markku börja timra igen. Kul! Ramen står så ståtlig och fin där och väntar. Har börjat titta på lagom gallringar, varifrån jag kan ta fler stockar, i fall det skulle börja gå lite snabbare bara… Nå, övning ger säkert färdighet, och till slut börjar det gå på rutin? En affärsidé kanske, att börja timra exklusiva små kojor? Nej, jag tror inte det, man får nog inte ens klentimmerpriset per timme, när man slår ut det.

Ut, det ska jag i alla fall nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *