Ta du också sovmorgon

… sade pappa igår kväll, när han ändå skulle till optikern idag, och vad skönt tänkte jag, som väntade regn också… men – “Hallå, ska du upp och jaga idag, det är fint väder”… väckte han mig tidigt i morse… som om jag hade försovit mig… och fick höra att optikertiden var först klockan två…

Hm, så det blev jakt i alla fall, men ingen älg har jag sett. Däremot två legor, och massor av spår och bajs. Även björnens rester har jag sett? En ren som var avpälsad på ett ställe, och förvarad på ett annat, för att sen ätas upp bit för bit? Allt låg i alla fall en prydlig hög, och varenda småben var borta… bara ryggradens största kringlor, höften och benens rakben fanns kvar, tillsammans med kraniet med horn… fast tur nog inte färskt!

Snurrade också till precis på samma ställe som sist… fast jag kom från motsatt håll! Hm, hm, och det får mig att undra över två saker… varför drogs jag till samma utväg… och varför går man vilse i en tät triangel?

Nå, hur som helst så har jag kommit fram till att Skogen Konung gillar där det är vått och trångt… ett tätt bevuxet buskage är dess favorit… men inte mitt… även om pappas kammojaktbyxor av Helly Hansen modell som jag fått ärva när han köpte nya, är perfekta att smyga med, och så torkar de snabbt på ytan, helt utan att jag blir blöt.

Ja, jag går i gamla kläder och skor, och har inte köpt något nytt inför jakten. Förrutom min sköna Peak jacka i fleace, så har jag kortkalsonger med gylf, knästrumpor i ull, och en tröja som torkar fast jag blir svettig. Att jag har kallingar med ben och gylf beror på att det inte ska skava, och även vädra där längst in när jag efter ett tag öppnar byxgylfen 😉

I ryggan har jag mat som ska ätas upp, det är en princip jag har… d v s att jag går inte gå hem innan den är tom! På det sättet tar jag inte med mig mer än jag behöver… vilket innebär en halv termos kaffe, två mackor, en banan, en appelsin, vatten, och så fläsket förståss. Den är med hel som balans och nödproviant, och behöver alltså inte ta slut. Korv tar jag bara med om jag vet att jag har tänkt ligga vid en brasa. Nu vet ni det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *