Genast känns det bättre

Sitter här och suger på en Piggelin, samtidigt som jag genom fönstret såg en Junttis Åkeribil med det fulaste virkeslasset jag någonsin sett? …spretade hit och dit, högt och vint. Men, det behöver inte ha varit överlast, för virket kan ha varit torrt, och då väger det mycket mindre än färskt.

Känner mig ungefär som glassen, för i dag var det riktigt kul att jaga. Först såg jag en ko med kalv, “Varför sköt du inte?” frågade pappa i telefon, och jag sade bara den ena anledningen… att de var för små båda två. Den andra orsaken var att jag gick med bössan upplyft på axeln som Clintan med cigg i mun, och andra handen hade jag vilande i byxfickan som Åsa Nisse… m a o, jag bara traskade på, och var inte beredd innan de redan var borta…

Nå, jag hade inte skjutit ändå, för jag ska försöka hitta en tjur! Pappa spårade upp stora spår i sitt drev mot mig (ombytta roller), och jag tog över, men icket, den rusade så snabbt iväg att det bara “exploderade” i det täta 5 cm-tallbuskaget, och med ett rejält frustande så var den borta. Hm, den den var tung, det kände jag på muskelvibrationen!

Tänk om jag hade haft hund…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *