Drev i medvind

En helt underbar dag i älgjaktsskogen, men långkalsonger var för mycket! I och för sig började morgonen kallt, med dubbla jackor på pass. Stod ut 1 timme, sen var jag tvungen att gå spana. Diverse spillning och spår, men det ser ut att vara mindre med älg i år jämfört med förra året, då jag såg hela 8 st!

Efter min spaningsrunda slog jag ett drev åt pappa, och då gick jag vågat i medvind. Men det enda jag drev upp, var två tjädertuppar, varav den ene verkade krascha i flykten… hm, tänkde jag, måste jag gå leta en skadad fågel? Nej, det hördes lite prassel, prassel i buskaget, så jag lät den vara.

Har aldrig “drivit” älg förut, så jag vet inte om jag gjorde rätt, typ gick som en hundförare utan hund, en lagom lov sådär mot pappas pass. Men icket, ingen älg dök upp. Däremot får jag godkänt vad gäller tiden. Vi pratades vid vid 08.30, och jag planerade vara framme hos honom 10.00. Ser i mobilen att jag meddelade min ankomst 09.52.

Magen fungerar också bra i skogen. Har gjort de stora behoven hela 3 ggr! Och sen funderar jag på det här med kvinnor och jakt… för i Aarevaara har det varit 2 kvinnliga jaktledare idag! Förvisso jag åt pappa, och syrran åt sig själv, men ändå.

Synd att vi har tre olika lag i byn, för det hade varit mycket roligare att jaga i storgrupp. Men det blir så, när det är olika markägarfalanger med olika jaktstilar, och sen jägare utan marker som måste hålla sig till den/de som har majoritet över jaktarealen, i rädsla för att gå miste om jakten?

Hur som helst så är det synd, för det är för lite folk ute! Inte ett hundskall har jag hört, inte ett skott… bara gruvans maskiner på nära håll, i den olagliga (?!) dammen…

Nej, nu ska jag gå slå ett nytt drev åt pappa. Måste bara kika lite i flygkartan först. Jo, och appropå tjädertupparna, de levde båda två, för de gjorde en JAS-flygning över Kingen när pappa plockade upp mig.

En fundering appropå fåglar… är Lavskrikan skogens gourme-fågel? Letar den typ mörstekta möss eller vad, när den alltid kommer till brasan? Mötte dem 500 m bort, i rak medvind, garanterat på väg till min eldplats i motvind… där de förhoppningsvis hittade spiralkorvsskinnet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *