Ett trivsamt gäng, ett trivsamt hotell

Och igår träffade jag även Rune från Pajala! Världen är liten när det gäller maskiner, och han trodde stenhårt på Scanias 730 serie, inget annat, när vi dansade. Hörde även att Stora Enso helt slutat köpa virke på den svenska sidan om gränsen, och sen träffade jag även en förhandlare för firman, som Markku verkade gilla, men jag dissade helt… falsk och slug i mina ögon – trevlig och mån om dem, enligt han…

Men alltså, det finns inget “vinna, vinna” på jämbördig nivå som förhandlaren menade, när en jätte och slav förhandlar… eller en långsiktig vinst för en liten lottägare heller. Däremot får man vara lite rädd för monopol, om man accepterar systemet, utan att kämpa emot! Hm, och jag som trodde att “Skogsägarna” gjorde det… Men nej, nu är förhandlaren skickad att tukta dem under köpblockaden?

Sen fick jag även svart på vitt att finska skogsmaskiner är krigsplacerade med förare och allt! Inte konstigt att bolagen har som anbudskrav att parken ska vara relativt ny och driftsäker – det handlar alltså inte om storbolagens image, utan om rikets säkerhet? Hur är det då med Yrkesakademin, som sållar bort vissa förare. Har Sverige börjat med samma system?

Är det så vi ska tänka “Yrkesförsvar”? Såg en skördare med band i stället för hjul, och hörde hur killen förklarar att man kastar bort kranen och sätter dit något helt annat – kanske en haubits? Hm, och Ponsse har tydligen tänkt agera Sissi med sin tysta Mercedesmotor?

Nå, Olli tyckte i alla fall att Sisu är bäst, och jag kan nog hålla med honom, för den var både skönare än Scania och Volvo! Tyvärr.

2 thoughts on “Ett trivsamt gäng, ett trivsamt hotell”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *