Trampade i ett getingbo

Eller, heter det trampade på ett getingbo? Nå, hur som helst så stod jag tur nog inte kvar, utan upptäckte svärmen när jag redan var ett par meter ifrån… och de konstigt nog inte uppttäckte mig alls… hm, i en mossig terräng med gamla hyggesgrenar.

I övrigt har jag inte så mycket annat att förtälja, än att Umeå Tingsrätt, eller Mark- och miljödomstolen, kommer till Kaunisvaara under Römppäviiko. De ska syna gruvan, och förhoppningsvis bli kvar för att dansa?

Vi behöver välutbildat folk även hit upp, och jag tycker att Mikael Niemi gör det bra när han skrämmer kustbor att söka sig till höga inlandet. Det är inte av en slump som folk har bosatt sig på bergssidor, eller blir oroliga under höst- och vår… för det är då riskerna för vattenkatastrofer är som störst.

Men, efter regn kommer solsken, så har det alltid gjort, och kommer alltid att göra. Så länge vi finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *