Skogen lockar

Och snart är det dags för älgjakt! Jag har ett rött och ett grönt band som väntar på fångst. Hm, och det är ju inga problem för polisen eller jaktbevakaren, d v s att alla fällda älgar efter en vecka ska ha band, annars är det tjuvjakt. Men, om man påträffar en kalv de första 5 dagarna, då blir det lite svårare, för då kan de även vara omärkta.

http://alginfo.se/

Hm, hm, få se om det finns några älgar där ute? Har inte sett några på jätte länge. Idag gick jag en runda, och såg bara en ren. Ingen varg, som mina kollegor sett vid Aareajoki, ingen björn, som Rolle tydligen sett två gånger i byn, och alltså bara EN ren.

Märkligt egentligen det här med hur man vänjer sig. Tidigare har jag visslat lite för säkerhetsskull, men idag tänkte jag inte ens på att det kan finnas björn. Vad kan det bero på? Är det för att jag nu har gått en handfull gånger ensam långt in i skogen, och ingen björn har dykt upp, d v s att min hjäran tycker att det tyder på att det inte är ngn fara mer?

Nej, jag har inte haft bössan med mig. Känner mig inte nog tränad för björnjakt, för det kräver ett invant handhavande med bössan. Stupar den inte med första skottet, så har man inte så mycket tid på sig att ladda om, har jag hört… av Åsa Larsson i P4.

2 thoughts on “Skogen lockar”

  1. Du har helt rätt ang. att ha bössan med sig som skydd mot björn, ett dåligt första skott bara ger en skitförbannad björn. Dessutom är chockverkan borta så du kan behöva tömma hela magasinet innan det är stopp…Nej, det här är ett klockrent alternativ. Det finns ingen björn som står emot en dusch av detta: http://www.security-discount.com/products/en/Defence-sprays/Peppersprays/Pepperspray-TW1000-quotMega-Professional-quot-directstream-400-ml.htmlProblemet är väl bara att importera så att inte tullen och lagens långa arm lägger rabarber på grejjorna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *