Kan Sverige kortsluta Finland?

Eller tvärtom? Funderar jag, när jag hörde radionyheterna berätta att delar av Pajala kommun kommer att beröras av ett kortare strömavbrott i natt, beroende på att Finland ska gör ngn koppling…

Hm, och det matas hit från två håll dessutom, men bara den ena berörs. Muoniodalens byar fram till Kaunisvaara får nämligen finsk 20000 volt uppifrån, medan gruvan i Kaunisvaara får sina 40000 volt via Aareavaara… över min mark dessutom, båda två?

Hm, hm, kan de mötas? Vad händer i så fall då? Blir det kanske rundgång, eller kortslutning? Inte vet jag, men jag fick i alla fall en kort kortslutning i min hjärna när jag plötsligt i buskaget på håll hörde några irriterande ord på polska! Och de kom inte från vilket håll som helst, de kom från den här trappan http://www.kumpula.se/

Oj, tänkte jag… Inte för att jag har något emot polacker, men för att de bor i ett tullhus… Det borde betyda att de ligger på gränsen mellan Sverige och Finland? Och det känns konstigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *