Mona moonade gruvan

Med lätta steg gick licensinnehavaren 10-1148 uppför berget, dels för att träna inför jakten av 1+1 älg, dels för att kika på Snells tilltänkta bergtäkt ett stenkast härifrån, och på köpet fick jag en ny utsiktsplats!

Stod där på hygget och funderade om Northland har hämtat sand från Saharaöknen? Medan jag konstaterade att dammet följde vinden i mil, blev jag tvungen att kasta vatten… och hm, inget papper, så jag vände mig om efter lite lingonris i brist på mossa (renlav eller torkat tallbarr är inge bra) – och då slog det mig, att rent teoretiskt så vet alla gruvisar på kvällskiftet hur jag ser ut där bak!

SÅ nära är gruvan, och ännu närmare är de sprängda provgroparna för grus. Vilket sus… först hittade jag ledarrenens bjällra… sen tog jag en bit flintasten i handen, för att hitta det maffiga hornet… och på vägen ner kände jag lukten av sältat havsvatten…

Natten… närmar sig, och jag måste ringa till Markku och säga god natt (och att hornet blir ett perfekt dörrhandtag till timringen!).

90 thoughts on “Mona moonade gruvan”

  1. Please tell me that youre heading to keep this up! Its so excellent and so important. I cant wait to read much more from you. I just feel like you know so much and know how to make people listen to what you have to say. This blog is just also cool to be missed. Great things, really. Please, PLEASE keep it up!

  2. I wanted to say your blog is quite good. I always like to hear a thing new about this simply because I have the similar blog in my Country on this subject so this help´s me a lot. I did a look for on the matter and observed a good amount of blogs but absolutely nothing like this.Thanks for sharing so a lot inside your blog. Have you considered promoting your blog? add it to SEO Directory right now 🙂 http://www.links.m106.com

  3. Its in reality a huge post. I am sure that anyone would like to visit it again and again. After reading this post I got some very unique information which are in actual fact very helpful for anyone. This is a post experiencing some crucial information. I wish that in future such posting should go on.

  4. Please tell me that youre going to keep this up! Its so great and so important. I cant wait to read far more from you. I just really feel like you know so very much and know how to make people listen to what you have to say. This blog is just also cool to become missed. Great things, really. Please, PLEASE keep it up!

  5. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I actually like what youve acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read much more from you. This is actually a great site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *