Sommaren kom

Precis när jag måste börja jobba igen… Men vilken värme! Skönt. Har legat på solvarma stenar i älven, för att riktigt njuta av min sista lediga dag. Sovit som en stock i stugan, och faktiskt, jag trodde att det regnade på morgonen. Suck, tänkte jag, men det visade sig vara forsens dånande som lurade mig.

Fyra varv har vi hunnit på timringen… ja, det tar tid! Två år, hörde jag någon nämna… men, vi får väl se. Det jag däremot kan konstatera, är att det går en sågtank till en stock, och att jag måste bli än mer precis på att rita draget. Har fått bakläxa nu två gånger, när den hakar sig i mitten, och jag med Markkus hjälp får rita lite till.

Tänka sig, jag har länge tänkt gå en timringskurs, och nu får jag gå den bästa kursen – learning by doing! Och tydligen gör vi även ett bra resultat. Kul, men jobbigt.

Nej, jag vill inte börja jobba. Skulle ha så mycket annat för mig i stället. Borde hinna göra ännu det, och det… innan älgjakten. Och nu måste jag tydligen gå sova. Det finns inget val, det är bara att ta sig i kragen och börja knega ihop lite pengar igen.

Och, sommaren är inte slut bara för att man måste börja jobba. Men, visst svider det lite att missa värmerekordet i en baden-baden stol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *