Aktiv sprinter

Det borde jag vara, men nu är det faktiskt slåttermaskinen jag tänker på. En svensktillverkad sak, som verkar vara av riktig kvalité. Och att den fungerar, trots den långa utomhusförvaringen, beror på att den var väl fettad, och att solen inte har kommit åt den. T o m remmarna var bra, p g a att den stått skuggigt till, och inte alls drabbats av södersolen.

Sen känner jag mig verkligen som en maskinist. Hörde att det klingade lite ohälsosamt när jag körde, och trots att vi fettat nästan ett tiotal nipplar på den, så sökte jag en till – och fann den! Den syn nämligen bara i ett visst läge, så det var inte konstigt att vi missat den. Utan service- eller instruktionsbok.

http://www.maskinisten.net/viewtopic.php?t=11331&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Ja, jag måste ju berätta hur bra den är. Om man kör i en tuva eller på en sten, så finns det en fjäder som viker skäret åt sidan, och då är det bara att stanna och undersöka vad det var. Sen måste man backa lite med skäret nere, så att fjädern går tillbaka igen. En riktigt bra och enkel finness, och det borde Sverige tillverka mer av.

Nej, Markku är inte lat, han är höallergiker, och så jobbar han än. Det är därför han inte är med och hjälper mig. Men, i kväll sade han att han vill ha med mig på IKEA, hm, varför inte? Det vore ju trevligt att se lite annat än fina ängar här i Aareavaara (d v s att gå på Swedol 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *