Hjärtat i halsgropen –

“Pappa, kan du komma, jag vågar inte köra bort den”… men, jag drog i alla fall åt handbromsen, tog ur växeln, sänkte ner frontlyften, och lyfte upp slåttermaskinen… innan jag mot min instinkt hoppade ut på den sidan som traktorn lutade åt – till den grad att den var nära att tippa!

Hm, har klippt slänten här bakom huset, och lärde mig en ny sak – att kolla terrängen framför bakhjulen, inte bara framför framhjulen… för det kom nämligen en grop mitt i allt, som tog bort balansen från hela traktorn – vilken chock! Hjärtat höll på att stanna, tiden stod stilla, och hjärnan funderade om den behöver börja ta bilder igen.

Hm, hm, och det att jag var tvungen att hoppa ut från “fel sida”, beror på att jag har hydraulslangar dragna vid sidan om högerdörren, som blockerar den från att öppnas. Det är en tillfällig lösning för balgripen jag har monterad. Ska även bära lite balar, hade jag tänkt.

Men nu först ska jag till ladan och slänga in det torra höet. Det blev säkert 5 kubik av det som rasat och torkat på marken. Ganska enkelt egentligen, bara att gå omkring och fluffa och vända på det ett par tre gånger om dagen, så att allt torkar jämnt. Grönt och fint – en riktig delikatess för fåren, typ att bjuda på kring jul och så.

Märkliga får, de är inte alls rädda för trakorn, utan ligger bara kvar där och tittar på mina förehavanden. Däremot mig när jag kommer, det är de rädda för ibland, typ att jag tänker fånga fast dem för obehaglig klippning, eller värre än så – när det är dags för slakt. Kommer jag med bröd eller foder, då är jag plöstlig ofarlig… märkligt som sagt.

Och snart är det klippningsdags. Från det ena projektet till det andra, men sen är nästa först att i skogen vandra. Älgjakt, om man nu bortser från mitt fiskeprojekt, som har fått stå åt sidan än. Men kanske i morgon?

Jo, och pappa vred framhjulen tvärt åt det håll jag inte vågade, och sen backade han upp baken i en skarp båge. Vad gjorde jag? Jo, jag hängde längst ut på slåttermaskinsvingen som motvikt… för tydligen kan en sån liten sak göra stor skillnad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *