Yr i ottan

Vaknat med Markku, i stället för att gå lägga mig när han kliver upp. Ja, för nu ska jag gå ut och kratta lite. Det blir alltid lite traktornedtrampning och annat sidospill när så stora maskiner är i farten. Men det går undan. På 5 timmar slog han ängarna, och nu väntar jag med spänning på hur många balar det blir… och jag hoppas att det inte blir för många!

Ja, nu när jag bara har fåren, så räcker det med mycket färre bollar, och ju färre bollar det blir, desto billigare blir uppdraget. Däremot blir priset per styck högre, p g a att det är en kombination av timpris och styckpris, mot tidigare styckpris.

Nej, nu får jag inte sitta här och räkna på utgifter, utan måste ut och få det snyggt och prydligt, och ju mer jag lyckas kratta in i balremsorna, desto mindre måste jag plocka upp efteråt.

Och såna här gånger är norska Yr verligen bra att ha till hands. Hm, och det ser ut att börja regna lite mitt på dagen, för att i morgon komma lite åskväder också.

http://www.yr.no/sted/Sverige/Norrbotten/Areavaara/

Intressant det med, för igår monterade vi även vår gamla “niittykone” bakom traktorn, så att jag kan snygga till dikeskanter och hörn som blir kvar. Tur att jag har semester! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *