Bomärke X

En antik kratta, som mamma hade köpt från ngn diversehandlare, den var superbra idag. Det är precis en såndär som RaiRai sjunger om i låten “haravasta katkes pii”, vilket det dock inte gjorde på den här. Men däremot visade pappa grundern för hur man gör en “rakennus”, en höbyggnad som gör att vattnet rinner av och höet torkar utomhus.

Ekologiskt hö kan man kalla det. För där har jag knallat runt med den antika krattan, en gammal tjuga, och min vedpulka som jag har haft väldigt mycket användning för. Det behövs inte så mycket annat från lie till några slanor och lite starkt snöre, thats it, i småskalig produktion, typ till kaninen eller hundkojan 😉

Höet har torkat bra en dag som denna, och jag blev själv också förvånad över hur fort det går. När jag visade finger och svor, så var timotejen ljusgrön ännu under, men när jag vänt den för en knapp timme, så var den matt.

Och nu är JAG matt, GOD NATT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *