Ont i magen

… det får jag av kalvmärkningen. Men, tydligen är jag inte ensam, fick jag höra på slutet när jag berättade om det. En intressant kväll, på många sätt och vis. Har i midnattsol sett hur renskötarna agerar cowboys, sett vackra berglandskap och druckit kaffe vid lägereldar, samt blivit kompis med en gammal lapphund.

Nå, men nu är jag trött, och kan till mitt förra inlägg reflektera över Svea Skogs skogsvägar. De är bättre än Svevias Huuki väg. Ja, t o m sträckan på kursuvägen som är sönderkörd i våras, är bättre!

Och Kruuvakorv, det skulle jag inte nämna att jag och samebyns ordförande grillade, men måste ju göra det, eftersom vi båda tyckte så bra om den. Men, det är alltså inte därför jag har ont i magen… utan för att det tar så djupt in i min själ att se de fria och oskuldsfulla kalvarna fångas in och märkas.

Det är början på deras hårda liv. Är det inte människan, så är det björnen, vargen eller bromsen som jagar dem. Fina djur!

One thought on “Ont i magen”

  1. Jo just det, kalvmärkningen skedde mitt i natten… för att djuren inte ska plågas av värmen och broms… i fall ngn undrar vad jag lever för liv när jag sitter vid datorn ännu tio i fem på morgonen… jag varvar ner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *