Svårt, men några rader..

Ja, varför skriver jag inte? Markku verkar vara den som saknar det mest, och frågade senast i kväll varför jag inte skrivit. Vet inte, eller så hinner jag inte? Jobbar, och sen måste jag hinna jobba här hemma också, samt njuta av den sköna årstiden!

Igår såg jag midnattssol och fullmåne samtidigt, den ena i norr, och den andra i söder. En ganska skön känsla, för det var inte så mycket emellan mig och de stora kloten, typ att jag var mitt emellan.

Sån är jag annars också. Och jag börjar nästan ana varför Regeringen utsåg Österberg till ny landshövding i norrbotten… han är ganska mitt emellan, och skulle ha varit det största hotet vid nästa val… så i stället för att basa över Sverige, så basar han nu här.

Och varför är jag uppe så här sent igen? Jo, för att jag håller på att vända dygnet för helgens marknadsstlit. En diger styrka, men stämningen kommer nog inte att vara på topp, för i kväll fick jag det tragiska budet att en medelålders kollega från kusten dött i stroke.

Hm, livet är en skör tråd, tänke jag när jag var i skogen för att såga vindfällen, i stället för att gå ut på puben. För plötsligt märkte jag att det inte kom någon olja från kedjan, hur jag än gasade mot en ljus björk, och när jag slog av sågen, satt kedjan fast!

Hela svärdet var varmt, och jag belsutade mig för att hälla olja över den. Och yes, till slut fick jag den att röra sig. Hm, hm. Men nu blir det att se över den ordentligt, för pumpen är öppen till det yttersta, och det är inte skräp i huset.

Tidigare idag har jag mullat potatislanden, och även oljat båten ett fjärde varv.. på utsidan, och när den torkat, är det dags att vända den… men sen, sen ska jag få semster och börja fiska! Så årets markand kommer nog att gå i wobblerståndens tecken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *