Godkänd med 0,04 ha tillgodo

Tog lite sovmorgon igen, för att orka jobba skolavslutningsnatten, och med rosslig röst tog jag emot samtalet från Länsstyrelsens kontrollant. “Jag är där om en halv timme, och jag kommer inte diskret, för jag har röd skrikande bil som det står Länsstyrelsen på”. Jaha, tänkte jag, vad gör det? Men sen kom jag på, jag är ju så van att se polisbilen, men alla andra “bönder” är kanske inte lika neutrala till att få s k myndighetsbilar på sin gård?

Nå, det gick bra i alla fall. Mitt jordbruksblock som jag får s k EU-stöd för, motsvarade i verkligheten det jag ritat in på pappret, så jag blev “godkänd” vad gäller arealen. Sen måste jag leva upp till andra krav under sommaren, för det kan komma andra kontrollanter på hösten för att titta om det växer buskar i beteshöet, eller om jag bara kört betesputs i stället för att göra höbalar.

Tänk, allt detta för några små kronor i bidrag. Det var som tjänstemannen själv sade. Att alla deras kontroller kostar mer än jag får på ett år!

Ja, och vad mer har jag tänkt göra idag? Svar: Ved, av det jag rensat upp i min Herres Hage, bl a en rutten björk som trillat ner på min timotejäng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *