Måste erkänna en sak…

– Jag saknar Herr Rajala!

Möter dagligen bilen han körde med, men det känns inte ens som samma bil med den nye föraren… märkligt, att en persons karisma kan ändra på plåt och allt! Och i dag kändes det kallt, men mer kan jag inte skriva, för jag var i tjänst.

Däremot har jag redan tidigare fått mig en funderare, på om Northland projektet är religiöst? Det är många som har kommenterat att gruvan står still när det är Bibliska högtidsdagar… liksom tabu att jobba då?

Eller, är det för att det blir för dyrt? D v s att betala ut storhelgs OB och sånt? Faktiskt, det också, att det numer bara anställs folk från orten, att det blir billigare. Det folket har redan bostad, och behöver heller inte få något traktamente!

Just det. Vad mer har jag funderat på? Jo, jag har undrat varför jag drömde om en kollega i natt? En kollega jag jobbat med några sporadiska gånger. Hm, tänker förståss ni, och kanske även Markku? Men, det behöver ni inte göra!

Jag saknar Herr Rajala, och drömmer om en viss kollega, för att jag gillar deras stil! Hade jag varit man, så hade jag velat ha dem som mina vänner för krogrundor och jaktkojor… och hade jag varit chef, så hade jag befordrat dem till mina underchefer!

Så enkelt är det. Och mest saknar jag Markku, eller tvärtom, jag hade velat vara där! Hans dotter har tagit typ fritidsledarexamen, och det blir bjudning i morgon medan jag ska kapa ved… Nå, medan jag har servat traktor och klapituiku här, så har han städat och bytt gardiner där – och det går när man är kär!

Niin ja Onnea Maijalle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *