Vänder dygnet…

Från att ha vaknat i ottan, har jag nu sussat på till 10 i ett par mornar, för att det inte ska bli en chock att jobba natthelg… usch, det är jobbigt det där med att vara vaken i vargatimmarna, och sedan gå lägga sig när solen börjat stiga… hm, och ännu på det sen sova också, fastän man skulle vilja få gjort så mycket där ute!

Idag regnar det, så det blir inte att fortsätta med de jordarbeten jag började med igår. Flyttade några buskar, gödslade och sandade potatislandet, och körde även vinterns spillhö i hög. Men, det fick jag avbryta, för jag kände hur traktorn började dansa på tre hjul i gyttjan… ojämn tjäle m a o, och det blir så fula spår då.

Och appropå nattens fårigakttagelse, så kanske det är bäst att jag skriver att mina får ännu är oklippta och lurviga… samt att de är av den större varianten. Baggen jag slaktade vägde över 100 kg levande, och en gammeltacka som kallades Gertrud, den vägde över 90 kg. Så, med ullets storlek är de inte alls långt i från björnens 150 kg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *