Björnfrossa!

Just nu… det känns som att jag har fått en adrenalininjektion rakt i hjärtat, eller att jag skulle ha inandats rejält med ammoniak… och benen skakar som om man precis varit nära att krocka med en älg… helt otroligt, jag var 100% säker på att det var björnen jag såg genom fönstret! Nosande efter mina får…

Men icket, det var en av de mörkmelerade fåren som betade ensam på ett ställe där de inte brukar vara. Var tvungen att ta fram kikaren för att vara helt säker. Och där ser man, hade det inte varit björniakttagelser här, så hade jag aldrig ens tänkt på att det kunde vara en björn, men nu fick jag t o m riktig frossa!

Hjärnan började se i bilder, jag hann tänka, den nosar, så fåren måste vara inne, då hinner jag lugnt hämta bössan, och sen ta sikte… men där avbröt jag mig själv och började tvivla, för den nosade så länge på ett och samma ställe. Men helt hundra på att det var ett får, var jag inte förrän jag såg den i storbild.

Ganska coolt egentligen, vilka starka signaler hjärnan skickar på hot mot flocken! Och hur länge det tar att varva ner igen… Men nu när det har gått ett tag, så är jag också helt slut. Det känns som att jag skulle ha tagit 200 kg i marklyft… och pumpat 100 kg i bänk ännu på det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *