Se det som en ära!

Det är få förunnat att få se en levande björn på nära håll, med en fredlig och lugn utgång så att säga, men nu är det många, främst kvinnor, från Aareavaara, som stolt kan berätta om det. Och ser man det från det magiska hållet, så är jag inte alls förvånad! Numer heter björnen alltså Caj, och det är endast Länsstyrelsen som kan bestämma om den är farlig utan att ha attackerat någon. Kom i håg det!

Så, om jag i morgon upptäcker att den rivit mina får, då får jag inte ge mig ut på jakt efter den. Jag kan bara ringa och anmäla det till Polisen, och ta kontakt med Länsstyrelsen för att få ersättning. Gissar att björnen är hungrig, och jag hoppas att den får fälla några älgar i fred nu, så att den orkar sig ut i skogen igen.

Men, det som får mig att undra lite, är dess loja beteende, och jag fundrar om den har blivit utsatt för något konstigt? Har ju via jobbet hört talas om blodiga madrasser, som någon lägger ut och björnen äter, för att sedan gå en sakta grym död tillmötes… typ att magen inte fungerar när den är full med skumgummi typ. Usch så grymt!

Nej, nu ska sluta tjata om den där björnen och dess öde, och i stället berätta att det blåser riktigt hårt där ute.

3 thoughts on “Se det som en ära!”

  1. Enligt B-G var det en hane, det står i NSD eller Kuriren idag, och även här kan vi läsa och höra om det omskakande mötet.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14895104.ab
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5128014
    Om björnen dyker upp igen, så ska man ringa Polisen på tfn 11414, trycka “0”, och säga att man vill prata med fauna-polisen eller vakthavande befäl. De ska då skicka ut en specialgrupp, som gör en bedömning med Länsstyrelsen, om det räcker att jaga iväg den, eller om den måste avlivas.

  2. Du får ju skydda din boskap… O jag får skjuta i själv försvar, men då är det ju bra o ha byssen med, får väll slå den med spaden 🙂 .underligt beteende hade den i alla fall. konstigt att den inte varit till dina får om den är hungrig. Hundarna är i alla fall ovanligt tysta ikväll, min nosar mest omkring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *