Björnvarning i byn!

Djungeltrumman går, men ännu ser jag inget på mina får… dock är de bara 7, så jag rå gå leta 4 till, hm.

Just det, flera säkra källor har berättat att det precis för en stund sen har suttit en björn på en gård här i byn, en ljusbrun björn uppskattad till 150 kg storlek. Vi har spårat tasspår, och de är ungefär som min hand, den mjuka delen på tassen, som ser ut som en fot.

Hm, hm. Det är nog bäst att jag går ut nu, så att jag kan skydda min boskap vid behov. Och håll ni också lite koll på era nära och kära, för björnen får ingen vittring från byn p g a vindrikningen som råder, så det gäller att väsnas lite extra.

3 thoughts on “Björnvarning i byn!”

  1. Alla 11 får är samlade, och de har legat lugnt, ovetande om björnen. Så den kan inte ha varit nära här hos mig, för då hade nog fåren kännt lukten? Den gillar nog inte öppna ytor, men vem vet om den kommer smygande på natten, med tanke på att den borde ha sett och hört er och fått vittring.

  2. Jo, jag har fått se den på bild nyss, och den lufsade lugnt på utanför fönstret… en stor ljusbrun björn med rejäl manke. Den såg riktigt fin ut, men jag förstår att de som fått se den live lätt kan få s k “frossa”… och även jag som gått ensam långt inne i skogen senast i förrgår, känner lite olust av vetskapen om den.

  3. Nog visste den om oss, ungarna skrek i studsmattan o grannen bankade i garaget. O sen kom dem ju tillbaka i motvind…döv o tappat luktsinnet 😉 den har nog kännt oss ett tag tror jag. Sen har den ju varit i andra sidan byn o hälsat på ännu närmare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *