Ursäkta mig…

… men jag kan inte fatta varför alla är så lyriska över Sveriges bidrag… Loreen… utan att jag berör hennes verkliga person menar jag – bara låten!

Jag tycker att den är hysterisk. Och i kväll när hon sjöng den på radion, då lät hon faktiskt som en flummig knarkare. Just det, där har vi det. En speedad låt utan transtakt, där rösten inte passar in i låten, därför tycker jag inte om den värst speciellt.

Sen blev jag faktiskt lite mer konfunderad, när den euforiska kommentatorn påstod att finlandssvenska inte är svenska… och jag undrar, väd är det då? Är det “teänkieli”? Med tanke på att “meänkieli” inte är finska…

Ja, även där är jag mot strömmen, för jag tycker att respektive tunga är en form av dialekt av det andra språket, där man har en del egna ord man värnar om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *