Batongflickan titanium white

Förr stod det svart, och syntes inte så bra. Vad jag pratar om? Min logo på Kingen, med en örn på andra sidan.

I övrigt har jag fått ta en egen nöjeskväll, för Markku ska upp i ottan och köra, när marken är mer frusen än på dagen. Och nu är det faktiskt ett par minusgrader där ute på sina ställen.

Fåglar, av alla de sorter. Men priset i bild tog den mäktiga tranan i Tapuli, en grå stor sak, som jag först trodde var en älg! Och ljudet tar räven… när den härmar en krigsskadad korp? Ja, inte vet jag vilken fågel den försökte härma nyss, när den där under mitt tvåglasfönster bakom en gran i fågelskogen grimaserade så fult… värre än vargen i rödluvan… och det lät i alla falla som en skrikande fågel som kämpade till slutet… hm, men sen traskade den som vanligt ut på ängarna igen. Hm, hm… och nu vet jag det, att räven verkligen är rävig!

Vad mer vet jag? Att jag har varit till Happis idag, och förundras över hur hård en schäferbröstkorg kan vara… för där satt jag i soffan med en hund som skulle gå över min famn, när hundföraren plötslig kommenderade “ligg!” – och pang! På mindre än en tiondels sekund var det precis som att någon hade slagit undan benen på den… för där låg den med sina revben rakt mot mitt bröstben, precis ovanför solarplexus, innan jag ens hann spänna magmusklerna, aj! och det gjorde faktiskt riktigt ont, nästan som att få en spark på smalbenet.

Men, hunden och jag var sams, och jag lät den vinna i dragkampen sen. Vilket jag däremot inte lät någon annan göra. Men det var en intresant dag, med mågna trevliga kollegor, och klart trevligaste inslaget var han som bidrog med med jojk och en hel del finska sånger i väntan på “action” – och jag säger inte ADHD, jag säger Polis.

http://junitjejen.se/norsk-jojk/

http://www.youtube.com/watch?v=AtCvOV3KzqY

Jo, och nu kom jag på vad jag skulle skriva om. Att det hände igen… när huset är tomt och jag kommer hem, så hör jag att någon springer uppför mina trappor, fastän huset är just tomt… Indianen?

http://www.youtube.com/watch?v=2Pen8GoXPq0 … i transtakt, så klart! Och nu ser jag klart… att räven var rädd för “spöket” och skrek som paralyserd… huuu…

http://www.youtube.com/watch?v=_AxDbp8Xji0&feature=related …vandraren, nästa gång kommer han till Er…

– Och om jag är rädd? Nej, jag är född 1969, och har hittat orden… http://www.youtube.com/watch?v=3R2qbmodWcg

Men, vad är skapakassa? Kanske en hamnkrog? Och jag hör, det är dags för semester… och appropå krogar, så det bästa minnet jag har, eller det speciellaste, är när jag och exet var i Singapore, på krogen där Singapore sling kommer ifrån, och man skulle slänga jordnötternas skal på golvet. Först tog det emot, men sen kändes det rätt. Kras, kras, lät det när man gick hem (till hotellrummet på YMCA).

5 thoughts on “Batongflickan titanium white”

  1. Förnuft går ut på att övervinna sina känslor, läs mitt favoritkapitel i Bibeln, Kristi Himmelfärdsdagen till ära!http://www.youversion.com/sv/bible/eccl.10.sfbMen, gör inte misstaget att tolka texten utåt, utan innåt. Allt finns inom en, både vänster och höger, höga män och trälar, furstar och barn, dårar och konungar – det gäller att kunna omsätta det i liknelsebilder av den egna personen och sitt leverne, typ så ser jag på det. Inte politik eller klassamhälle i övrigt.

  2. Åklagaren och jag har inte träffats igår, så du kan nog vara lugn, om det är något i det som skulle oroa dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *