Ryktesstorm över Aarea

Det är inte bara min kusin Niska som får försvara sig i P4 (och jag skulle inte ens hyra ut mitt boende med ett 60-talskök för 20 000 kr/mån!), utan även mina föräldrar som drabbas av en massa skitsnack – p g a vad? Har jag skrivit böter till fel person, eller är det ngn av mina alla överklagningar som träffat fel?

Själv kan jag bara skratta, för tydligen handlar det om allt från att jag ska ha förlorat gränser och fått en massa dyra fakturor att betala, till att jag halvnaken ska ha hoppat in i en skopa för att stoppa grävandet… av pipelineröret! Hm, och jag som fullt påklädd har gett Herr Rajala personligt tillsånd, med Markku som vittne, så jag fattar verkligen 0…

På den nivån ligger det. Så kör hårt!

Det gäller att vara smart. Så vad gjorde jag? Jo, jag lade all disk i tvättkorgen och bar ner det till mamma, för där finns en diskmaskin. Medan disken blev ren, har jag och pappa att servat den 30 år gamla vedmaskinen, som skulle behöva nya knivskär… ända från Estland! http://www.sixfold.ee/

Men, det finns ett alternativ. Att plocka lös dem, och skicka dem till en A+ firma som skär upp nya med laser, och då får man hela setet för 100-150 euro, eller dryga tusenlappen – inte illa, men det skulle ta minst 6 veckor. Så vi får nog fundera på en tillfällig lösning.

Hm, hm. Inte nog med att disken är ren nu. Jag måste gå hämta upp den. Och hur det gick för Markku? Jo, de fick upp den. En rejäl bädd, två vajrar som gick av, sidofönster som låg i gyttjan, men nu är Ponssen inne i hallen och tvättas ren. Just ja, nu måste jag ringa till samebyn och säga att en hund är lös här i Aarea, så de vet att bevaka och föra tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *