Original eller annat?

Förbannat dyrt i alla fall, om man får tro Lindroths reservdelssäljare – som konstaterade att HD´s originaldrev fram, kostar lika mycket som hela paketet till en japsare (fram- och bakdrev, plus kedja!).

Men, om man jämför kedjan med en kamrem till bilen, så är det ju inte så dyrt med originaldelar, om det kostar typ lika mycket som 4 nya Michelindäck, eller en helförsäkrad Saab under ett år… m a o – att köra fordon är dyrt!

Nej, det hjälps inte. Trots att jag känner mig lite trött och frusen, så är det bara att dra på sig skoteroverallen och lägga sig bredvid hojen, för att räkna tänder i drevet… för hos en annan fick jag höra att 48 eller 49 tänder kostar dubbelt så mycket som 47.

Action. Tiden går fort, hur ruskigt det än känns, så är det snart sommar!

6 thoughts on “Original eller annat?”

  1. Du lider av samma missuppfattning som många när det gäller BMW motorcyklar. Det är väldigt fina motorcyklar att köra och de är väldigt driftsäkra. BMW bilar är ju det precis samma sak med. Du får gärna provköra min hoj.. hoppas vi ses på vägarna!

  2. Nu får du sluta mobbas! Jag har inte skruvat och justerat – jag gör service!BMW är en “gubbhoj”, och går inte att jämföra med bilens status. Så det så!

  3. Jag känner några polare som haft problem med sina HDn, de har inte blivit stående på vägen men de skruvar och justerar precis som du håller på med din. Jag har kör BMW precis som Polisen brukar köra med. Du får tigga till dig ett tjänstefordon. HD kostar en massa och reservdelarna är dyra. Den modellen du har duger nog bara som musvibrator

  4. Har du några konkreta fall?Håller mig oftast norr om polcirkeln, men vem vet, kanske kommer du till Pingstrundan med din riskokare? 😉 Klicka på den svenska flaggan ner till vänster http://www.pmk.nu/

  5. Ja snart sommar och hojåkare som är på semester, det brukar stanna en hel del folk här vid polcirkeln. Det är norrmän, folk från Tyskland och några britter. Kanske jag ser dig komma åkandes på din HD. Har du tur så kanske den håller ihop en säsong till utan alltför stora reparationer. “suck” dessa jänkare. Jag har funderat på varför de inte lagstiftar bort fordon som inte håller dagens mått på driftsäkerhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *