ADHD-söndag

En sån dag, som bara skulle bestå i att starta hojen och sen åka till stugan och planera för timringen i det vackra solskenet. Men det började bra, hojen startade nästan på först försöket. “Minska på choken”, eller mer luft, sade pappa och Markku, tvärtom tänkte jag, och sade “Nej, mer bensin” – torrdrog på gasen ett par gånger – och pöm, pöm, pöm, då gick den! Gnistan var nog bara för slö igår.

Efter provturen i gummistövlar (ursäkta mig alla HDare), så skulle jag bara flytta på tippvagnen när slungan var bortkopplad, men så började vi ändå smörja den, och det slutade med att Markku gick igenom varenda hjullager… som var misskötta så in i tusan! Inre lagret var snustorrt på allihop, och det bara krasade när rosten gned… en var dessutom helt avsprucken, och en tidigare demolerad.

Hm, det blir att beställa lite lager och nipplar nu, och till traktorn nya snabbkopplingar. Men allt funkar i alla fall, för lagrena är rengjorda med bensin, och rejält infettade för bra rull, och de fyra snabbkopplingarna har tillfälligt bytt plats p g a tippen, så att de bästa är där jag nu använder trycket mest. Inget oljesprut mer, m a o.

Inte nog med det, fastän det hann bli sen kväll innan vi ätit middag, sade Markku “Nu åker vi och planerar timringen”, och okej tänkte jag fastän jag var redo för sängen. Det ser ut att bli 10 m3, och det ska bli spännande att göra något som jag aldrig har gjort!

Och precis som jag trott – vattnet dög inte åt fåren idag heller. Trots att jag med Yes diskade ur det nya karet och fyllde det med kristallklart vatten, så gick fåren bara förbi för att äta snö. De äter alltså snö så länge det finns, sen börjar de dricka vatten, men väldigt lite.

2 thoughts on “ADHD-söndag”

  1. Jakt och skogsbevakarkoja, men blir den inte tillräckligt tät och fin, så blir det en bastu. Klentimret räcker inte till större, kort apterade.

  2. ADHD jag kan förkortningens betydelse Allmänt Dålig Hyper Dålig, så är det med de flesta fordon som producerars av jänkarna. Vad är det för timring du håller på med ? en stuga eller bastu ? inte särskilt stor 10 kubikmeter gissar att det är en bastu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *