Kingen får King

Är man på dåligt humör så ska man krypa under en bil och sniffa garage

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=11674

Och bara själva garagegolvet, ingan kemikalier eller preparat. Då blir man genast mycket gladare!

http://www.youtube.com/watch?v=ldwLpb98KXo

Allt gick som en dans, tills jag kom till filtret… hm, först hade jag svårt att hitta vägen dit, men sen kom jag under fund med att verkstan måste ha sträckt in handen från “gardinen” i hjulhuset, och då såg jag också att numret inte stämde. Hm, hm… och nu ser jag att den jag köpte från Jarmo och som även Laitis rekommender (2978), är en kortare version än den som sitter i (2850).

http://www.docstoc.com/docs/17106187/auto-filter

Ett längre filter borde väl rena bättre tänker jag, och ska undersöka om jag måste byta den. “Jaa että pitempi on parempi?” frågade Markku när jag ringde och sade att jag stött på lite patrull. I och för sig så har storleken inte så stor betydelse där bakom gardinen, så jag ska nog gänga i den i alla fall, bara hålet passar.

Sen det här med konkurrens, så är det bra att vi har fått en hel del nya butiker här i området. Inte bara Jarmo i Kolari får börja ge rabatter mot Autoexperten, för det har även öppnat en ny byggaffär (IKH), som kan konkurrera både med Rautia och Laitis!

Detta gynnar oss konsumenter, både i pris och service, vilket i sin tur leder till att vi inte behöver åka till Jula eller Biltema och slösa! Eller Motonet för den delen.

Men, vad är bra och billigt? Tänkte jag när jag köpte en olja i storpack, 5W-40 A3/B3, för dryga 40 kr/litern… när pappa sade “oj, har du köpt en såndär jättedyr helsyntetolja”… http://www.skruvat.se/CategorySkruvatLevel3.aspx?CategoryId=532

Egentligen rekommenderades jag Mobil 1 från Finland, av en Pajalaverkare som själv kör det i stället för deras dyra Castrol… men som jag tyckte var för dyr… http://www.turbomeck.se/MOBIL-5W-50 … och kom nu att tänka på att jag kört just deras Castrol… utan att tänka på det!

Sammantaget kan man väl säga att oljan, däcken och belysningen gör bilen? De två sista sade Ann-Sofi Krekula åt mig, hon som hade den blå Castrolmacken i Kaunisvaara.

Just det, och har man turbo, så ska man tänka lite extra förebyggnde (och även inför köp).

http://www.turboservice.se/Turbolista/AeR-DET-FEL-PAa-TURBON-ELLER-MOTORN.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *