Åhåps! En älg.

Med höga benlyft spatserade den unge fjolingen på myrängarna nedanför mitt köksfönster, vilket hör till ovanligheterna i min Herres hage. Nå, hoppas att den inte trasslar in sig i staketet när den ska ut igen.

Älven är öppen här mittför, men isarna ligger kvar ovanför ser jag. Spännande att se om det blir någon islossning över huvudtaget, eller om de smälter på plats. Gården har verkligen smält på bra, och rätt. Det blev lyckat det lilla diket vi grävde förra året, och nu far vattnet åt rätt håll – mot dikena.

Gick inte så bra med hojen, trots att batteriet hållt sig över vintern – den startade inte som den brukar! Nu får jag ladda batteriet (vilket jag inte vågar göra själv). Sen måste jag nog även köpa ett nytt drev, och ev en ny kedja. Hm, den känns ganska så glappig, och tar både i däcksidan och ramen, trots att fästet är i längst bak läge. Hela kitet kanske?

Men, när det gäller hojen, då blir det originaldelar. Finns väl kvar en HD affär i Luleå? Jodå.

http://lindroths.jetshop.se/

3 thoughts on “Åhåps! En älg.”

  1. En fullvuxen på dina marker eller bara en kalv? Jagar du ensam efter den älgen? Du kanske ingår i ett större älgjaktslag?

  2. Du kanske fångar älgen med ditt staket, lättfångat byte och du behöver inte använda ditt gevär. Hur många älgar har du lov att fånga på dina marker?
    Har du fåren ute nu? Du saltar och torkar fårkött vad föredrar du ? Älg eller lammkött?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *