Idag tändes djävulen i mig

Men jag höll mig lugn. Och funderade. Vi borde vara fler poliser i Pajala, i alla fall när vi har trafikkontroll! Två räcker inte långt med dagens trafikintensitet och mentalitet… alltså, det är lätt hänt för alla och envar att råka köra lite för fort (och jag kan bara beklaga de höga bötesbeloppen)… men, att göra det EFTER att man sett en laser och gul väst – det är fusk!

Hm, har alltså tagit mig i kragen idag för att få behålla jobbet… och blivit arg på två bilar, en större lastbil med långt flak och en nyare transporter i det allmännas tjänst, för att de bakom min rygg med stora bokstäver drog på och ifrån mig – i vetskap om att ingen står och stoppar dem för fortkörning åt det hållet?

Hm, hm… nästa gång måste jag alltså planera en fälla, för lasern kan nämligen även mäta ifrånhastigheten – så tänk på det innan ni studsar upp! Grrrr…. och för att lätta upp stämningen, så ska jag nu dra en vits som jag ofta får höra av min svåger.

Först frågar han: “Tiäks miksi poliisilla on aivo kun herne?”

Sen svara han själv: “Siksi ko se on turvoksissa!”

Haaa haaa haaa vad kul. Fast vem vet? Jag kanske bara anväder en uppsvälld ärtstorlek av min hjärna på jobbet, med tanke på lönen… så är det nog. Mer och mer får man jobba, mindre och mindre får man betalt med tanke på inflationen. Och inte tänker jag gå i med i facket heller innan de ändrar på det!

Så är det, och man får se det positiva i det hela i stället. Igår fick jag jobba i Överkalix och träffa trevliga lastbilschauförer på Vippa, till sommaren skulle jag kommenderas till Friska Gällivare och jobba, för att idag höra att det blir Höga Kiruna! Så är det, hårda bud, och många år till pensionen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *