Räven är död

Hörde jag… trots att jakttiden för räv tog slut den 15 april… och tydligen skjuten på mina marker? En skabbräv som inte hade skabb igår? Såg när den matades på mindre än 5 m avstånd, den svartmelerade lilla tikräven… snyft!

http://www.jagareforbundet.se/Jagarenojakten/jakttider2/Vilt/Rodrav/

Nå, innan jag drar på växlarna för en tjuvjakt, så måste fallet undersökas lite närmare gällande skyddsjakt. Det kan ju ha anmälts om en annan skabbräv till Polisen idag, utan att jag vet om det… men, den här hade tydligen också varit svartmelerad… och hur vanligt är det? Lilla Lassie… nu vet jag varför den tittade så frågande på mig “ska du lämna mig här?”.

Många frågetecken, men hararna får jag ändå inte skjuta, så nu undrar jag över värdet av det egna arbetet? Har köpt en begagnad tippvagn till traktorn ikväll privat, och det gick inte att pruta en cent. Men, däremot fick jag den fritt hemkörd under många timmar, och är jätte nöjd! Nöjd även över att inte vara storbonde, för då hade jag behövt fixa mer än 50 gånger så många höbalar…

För att inte tala om kutterspånspriset som tydligen har skenat i höjden sen pelletstillverkningen började. Pellets är pressat spån. Spånet kommer från hyvlat virke. Virket kommer från träd i skogen. Och nu är jag mogen… en mal.

3 thoughts on “Räven är död”

  1. Djurskyddsskäl. Det undrar man i bland hur det fungerar med det nya systemet, att Polisen INTE kontaktar markägaren eller annan jakträttshavare när någon anmäler in en t ex en trafikskadad älg. De utsedda kontaktpersonerna kan bo på helt annat håll, och dröja länge innan de kommer. Är det djurskydd? Då är det väl bättre att ge inringaren själv tillåtelse till avlivningen vid fynd om han en gång är jägare. Eller är man rädd för tjuvjakt? Är det därför listan för kontaktpersonerna är “hemlig”? D v s att jag inte har någon aning om vem som skulle komma ut om en älg på mina marker blev trafikskadad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *