Jag är en Tornedalsman!?

Tyckte att teatern var bra, även om jag inte ännu knäckt varför den kallade sig från ägg till gruva… Tornedalsmannen… en varm och eftertänksam person.

Likt 4 korpar hoppade de omrking, grasiöst som tranor, och muskulöst som en tjädertupp. Och visst, jag fick dra på smilbanden, för jag kunde inte hålla mig för skratt, när de ostrukturerat, eller om det var strukturerat, gick omkring som pingviner.

På ett lite djupare plan kan man väl säga att det är en hyllning till pappa, och de som är pappas pojkar och flickor tycker nog om den. Själv blev jag avstressad och lugn, och liksom tacksam på något vis.

Men, när jag frågade en rutinerad kulturmänniska om vad hon tyckte, så sade hon att den inte föll henne i smaken, för den var för abstrakt. Det var författaren Niemis mamma, och hon tog väl förgivet att jag förstod vad hon menade med det, eftersom hon kan så fina ord – men inte jag!

Vad är abstrakt?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Abstrakt_konst

Hm, och jag som just beskrev den abstarakt, det gjorde jag väl? Alltså, Sibylla kan då inte vara en pappas flicka?

Nå, jag kan hur som helst rekommendera manliga företag att beställa föreställningen till sina stressade direktörer. Garanterar att de finner ett inre lugn av den, helst om de är tvåspråkiga tornedalsmän, eller finlandssvenskar.

Inte en kvinna på scen, och ingen Eva i Paradiset. DET kanske är abstrakt, kan det ha varit så hon menade?

2 thoughts on “Jag är en Tornedalsman!?”

  1. Tack för din kommentar, och ni var jätte bra! Sen det här med kvinnor, så var skaparen faktiskt en kvinna, vilket jag inte nämnde i min filosofi.

  2. Hej Mona! Jag satt och ego-googlade och hittade in på din blogg. Vad roligt att du fick ut något av våra tranhopp 🙂 Jag tror Sibylla menar abstarkt, i motsats till konkret, om jag får spekulera fritt. Dans är ju lite svårare att avkoda än t. ex. text eller tal och det faller inte alla i smaken. Men du har tagit till dig den på ett jättebra sätt och upplevt något, och det behöver man definitivt inte vara någon rutinerad kulturmänniska för att göra! Inga kvinnor den här gången, men det är (det enda) undantagsfallet när det gäller tornedalska dansföreställningar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *