Varför skriver du ingenting?

Det frågade Markku, som skaffat sig ett nytt och snabbare abonnemang. Han översätter min blogg till finska, och det kräver lite mer kräm, helst om han ska använda sig av röst-översättaren.

Så, för att han ska få nytta av sin nya dator och trådlösa Elisa 3G DNA eller vade det nu var, så måste jag ju skriva någonting. Hm, Pello verkar ha det snabbaste, och kanske att han får det att funka även här i Aareavaara med 50 kbit/s?

http://www.elisa.fi/kuuluvuus/

20 euro i månaden tror jag att det var.

Nå, vad ska jag hitta på att skriva om då? Har haft lite skrivtorka nämligen. Tämligen tö, det kan jag ju nämna. Och jo, att jag höll på att bryta nyckelbenet med mina Karhu idag. Swisch, sade det, när vänster skidan skar rakt igenom, och jag föll på näsa… med all vikt på vänster knoge mot den frusna marken. Aj, och om jag inte hade haft den tajta ryggsäcken på mig, så är jag nästan säker på att nyckelbenet hade gått av. Nu fixerades den i sitt läge av axelremmen. Tur! Men ont gjorde det.

Livsfarligt före m a o, och jag fick gräva upp skidorna säkert tre, fyra gånger. De satt som i klister där längst ner mot marken. Sen såg färska älgspår, tur nog, för hade jag inte gjort det – så hade jag blivit livrädd!

Hmuöh!

Ett sådant vrål hörde jag ganska så nära… och även om jag var 99% säker på att det var älgen, så fick jag lite brådis hemmåt… för vem vet när den hungriga björnen kliver ur sitt ide? Och inget bra flyktföre…

http://www.brunnvalla.ch/s/baer.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *