Yes, det var en rågång!

Men det var svårt… för båda gränserna som skulle korsa varandra var vickade en aning på var sin myr… typ som en midja eller ett timglas, men nu ser det ut att stämma ganska så bra… fast det ser inte fint ut, märkfärg, plastpåsar och snitselband – men det blir fint, sen när sommaren kommer.

Och jag, liksom pappa, Kostet och Siikavaara, verkar ha en förmåga att göra gränsen mer på den egna sidan nästan hela tiden. Hm, och det är inte heller så bra i andra ändan.

Egentligen borde man vara ute tillsammans, men med tanke på hur tjorvigt det är, så är det nog klokt att göra en liten “förgräns”, innan man ev ger sig på större träd tillsammans. Nu hade jag tur i oturen, att det fanns flera “gränstallar” som fått stå, och som jag kunde sikteskontrollera med en stav… med samma midjefuktion, typ. Och dessa ska självklart få stå kvar.

Såna gränser är det extra viktigt att hålla efter, eftersom man inte ser brett rakt igenom, och då kan det gå som det har gått för mig på ett annat ställe… att grannen högg fina gamla solstammar…

Så, det finns bara ekonomiska fördelar med att röja sina rågångar öppna – man får hela 450 kr per kilometer! 😉

http://www.pajala-allmanning.se/premier.asp

Men det blir en bra slant för den som har stora domäner och får ut hela jaktlaget på viltvård. Och jägarna skulle få bra sommarträning inför jakten. Där kan man verkligen snacka maxpuls, för man behöver inte stå och tänka vilken planta man ska lämna. Allt ska bort. Det blir billigare i längden.

TACK Skogsstyrelsen för ett bra program!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *