Mer än 20 meter sen 1986

Har letat fram gamla kartor, och ser att det skiljer ganska mycket mellan varven… och ändå står det Lantmäteriet på allihop!

Men, det är inte så konstigt det… för när en lantmätare har vairit i terrängen, så är det en annan som sitter på kontoret. Så, vissa gånger visar kartan säkert terrängen, och andra gånger är det en ändrad kontorsprodukt?

20 m, det är ganska mycket det… och skiljer det så mycket på ett ställe, vad ska det inte då skilja i änden? Ja, varför läste jag inte till lantmätare? Säkert därför, att jag skulle ha sagt till alla markägare att hålla sina rågångar uppe, och då skulle Lantmäteriet bli utan pengar, även om de har monopol… http://www.lantm.lth.se/fileadmin/fastighetsvetenskap/utbildning/National_och_foeretagsekonomi/Lantmaeteriets_monopol.pdf

Och 20 m på ett ställe, kan betyda nästan 30 m på ett annat, t ex när en träpåle med ögonmått trycks ner i myren?

Nej, idag borde jag städa.

2 thoughts on “Mer än 20 meter sen 1986”

  1. Kul att läsa dina rader igen! Jo, jag gjorde vändningen senast idag, men mina Peltonen hade så bra glid att jag druttade omkull…

  2. livet förändras hit och dit ville bara myga in här och önska dig all lycka som kan uppbringas ..kommer helt klart att följa din blogg men kanske inte så miniutts som tidigare..tack för alla trevliga och ibland underfundiga rader och en grej har vi ogjort du skulle lära mig den där 180 vändningen men men var sak har sin tid….kramar från lufsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *