Fint skidglid, trots skitväder

Ja, jag var ju bara tvungen att åka ut en sväng med mina Peltonen, som är perfekta när det är blötsnö. Glider bra, och behöver inte fästvalla heller. Och snön bär, nästan som på skare.

Idag har jag tagit det lite lugnare, men hade äran att få se två älgar på nära håll. Men hade inte mina fastighetsgrannar röjt sin rågång, så hade jag aldrig sett dem, för så tät kan en skog vara. Såg dem i några sekunder när de sprang efter varandra över rågången, mäkigt och tyst – trots snödjupet!

Borde inte alla älgjaktlag vara intresserade av att hjälpa till att hålla rångårna uppe? Det är ju perfekta spaningsställen, även om de inte alltid så lämpliga skottgator. Nej, nu måste jag dyka ner i kartprogrammet igen för att se om jag stakat ut en rågång, eller om jag gjort just en ny skottgata?

nöblind och myrblind, och tänkte, oj, det är ju fullmåne… men, sen kom ja på, det var ju solen som avbildade sig bakom molndiset 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *