10 kg saltsten

Tänk, så mycket extra bär jag med mig hela tiden… hm, har gått upp igen det jag gick ner… hm, hm, och tungt var det, att ha en saltsten i ryggsäcken. Kunde inte stanna hemma och städa, utan kom på att jag har en saltsten att föra till älgarna där uppe. Allt för att slippa städa.

Denna gång tog jag Karhuskidorna, eftersom pjäxorna var blöta. Riktigt passande väder att ha Nokia gummistövlar i stället. Rejält blött, och det var därför jag skonade skotern också. Men, jag hade inte skidat så mycket längre än jag gjorde med den extra tyngden… otympligt oskön mot ryggen också.

Räven dök upp som vanligt, och idag ville den leka? Den skrek och tjoade, hoppade och studsade, och lade sig även ner och rullade sig i lugn och ro. På hemvägen lekte vi typ följa John, och jag döpte den till Lassie. Den är inte riktigt svart, den är mörkmelerad. Men lika hastigt som den dök upp, var den borta.

Jag är nog lite märklig när det gäller vilda djur. För sen när jag körde hemmåt, såg jag att den satt vid min systers stugvall och tittade på mig, som om den sade “Tänker du lämna mig här?”. Snyft, kunde inte låta bli att fälla en liten tår. Gillar nämligen inte att ta avsked sådär.

Utöver räven såg jag en flock gäss flyga över mig, norrut förståss. Och när jag kom hem, så tittade jag till mina får och 3 harar. Ser ganska komiskt ut nu när jag tittar ut, för runt ena balen ser jag en massa stora lurviga fårryggar, och runt den andra små vita harar på liknande sätt.

Det var en liten rapport från harfarmaren som lekt med räven. I morgon är det vardag. Suck.

3 thoughts on “10 kg saltsten”

  1. trevligt med dessa lurviga fårryggar,ett tips är att köra ut saltstenar med snöskotern
    du sparar mycket på ryggen och kommer kanske närmare räven, Varför ska man bära salt ut till älgarna ? Är det för att få köttet färdigsaltat ? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *