Registerkartan är levande?

Har varit ute med GPS:en igen, som visade helt andra parametrar idag mot kartan… hm, och först trodde jag att det var den som blivit knasig av snöfallet, men icket – när jag kom hem och gjorde en jämförelse, så är det kartan som har ändrat sina koordinater!

Hm, hm, tänkte förståss jag då, och plockade fram alla punkter jag varit och mätt i verkligheten – och ser… att det är hela gränsen som har vickats, uppåt i högra änden, och neråt i den vänstra. Märkligt, för den tidigare var helt korrekt.

Också något att tänka på, ni som har en GPS och använder Er av kartkoordinaterna. Visst, man ska vara lite skeptiskt mot sina mätresultat, men lika skeptisk får man vara mot kartan. Tjänstemän på Lantmäteriet kan nämligen gå in och justera i den när som helst.

En intressant upptäckt i vilket fall! Och tur att Kostets har huggit upp den rågången, för då behöver jag inte börja bråka med dem i alla fall. Och de är faktiskt bra att ha att göra med i övrigt också.

7 thoughts on “Registerkartan är levande?”

  1. Jag har ännu inte vunnit något, snarare tvärtom… men, det stör mig att rågångarna inte är som det står i förrättningarna. Det finns stenar, kontrollstenar, rör och dyl, medan vissa hörn är tydligen bara är “korsningar”… och då gäller det att de övriga rågångarn är upphuggna… Så, om jag gör fel när jag röjer upp, då är det bara att de hör av sig! Vilket ingen ännu gjort, så du går tydligen på rykten?

  2. Ja det stämmer inte alltid men har hört från area markägare att du har för små marker det är alltid för lite åt ditt håll!!Du gör tydligen rågångar efter dina egen vinning överallt…
    Stackars grannar!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *