De 3 hararnas invasion

Herregud… medan jag har varit borta, har 3 harar tagit över makten i min Herres hage… mot 11 stångande får!

Men, innan jag säger att får är dumma… funderar jag om harar kan gå till klösande attack? Något måste det ju vara, för nu vågar fåren inte gå fram till höringen. Hm, tur att jag förde fram två bollar innan jag stack. Men, så här kan det ju inte vara, ringen är ett måste när plasten ska öppnas helt, detta för att inte allt ska trampas till spill… eller, måste jag köpa en till ring?

Tydligen, för jakttiden på harar har passerat http://jaktsverige.com/bilaga.html

Ja, något är det, för hararna kommer skuttande med öronen bakåt, utmanar de av hot samlade fåren, genom att kaxigt äta framför deras fötter en stund… för att sen skutta till höringen och erövra den. Tills jag går ut och klappar händerna… då skuttar de 50 m bort, sitter där och väntar tills kusten är klar igen… samma visa. Pust!

Fast det är ju tur att det inte är lösa hundar, det hade varit mycket värre, även om dessa inte har en jakttid som hindrar mig. Jag, liksom samerna, har rätt att avliva attackerande hundar som inte låter sig fångas.

http://svtplay.se/v/2776659/o__asat/18_4_17_30?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2776659/sb,p102986,1,f,-1

(9 minuter in i sändningen)

Och hararna var ena envisa djävlar, nu har jag knappt hunnit ta av mig djurskötaroverallen, så är de redan tillbaka! Så var är räven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *