Vad är samvete?

Vad är empati?

http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

Är det inte empati, att 30% av barnen väljer den “elaka hunden”? D v s att de barnen ser något som de andra inte ser – och de behöver inte vara elaka! De kanske förstår varför hunden är elak? D v s empati.

Alltså, en psykopat behöver inte vara elak, men när han/hon blir det, då märks det. Det är vad jag tror. Och återigen, vissa människor ska man ju undvika… d v s de som påverkar en negativt, så varför inte en psykopat som man inte känner empati för?

Det är svåra frågor det där… och själv har jag svårt att tro att någon “vill” vara en elak psykopat bara så där. Tror mer på ett handikapp, som kan bli farligt för andra, men också kan användas till nytta för andra.

Vem vill inte ha en egen krigare när det blåser hårt? Och omvänt, vem vill inte möta motståndet?

Brott och straff, det är vad allt handlar om. Känslor är till för intima stunder. Jag kan förstå en mördare, d v s hur det känns att vara riktigt hatisk och arg, men, jag accepterar inte gärningen!

Sen, det jag ännu funderar över, är varför programmet inte berörde IQ? Tänk om alla psykopater skulle ha en IQ t ex mellan 110 och 120, eller över 120, med tanke på att den intelligente hjärnforskaren också hade en psykopathjärna… så skulle man ju kunna konstatera att vissa delar tar ut det andra, och kunna träna s k krigarbarn att “tänka” sociala 100-känslor, likt fysisk rehabilitering efter en olycka eller stroke?

Vem vet, det kanske skulle få presumtiva mördare att eliminera sig själv, i stället för andra? Brottsförebyggande tankar m a o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *