Skjutmått…

Först läste jag Vikingens instruktionsbok, sen plockade jag fram ett skjutmått, och blev lite konfunderad… hm, om den är sliten ska den vara minst 31 mm, och när den är oanvänd 34 mm… och mina var båda 34,5 mm – hur kan det komma sig!? Har man använt fel rem till min variator? Det är ju det enda logiska svaret, för nog tror jag väl att jag kunde använda måttet rätt? Eller, så är båda remmarna så gott som nya, fastän jag kört och dragit rätt så mycket med den. Ja, och reserven är faktiskt den förra ägarens, bytte den till reserv när jag köpte skotern. Hm, hm.

Nå, det jag nu ska hålla koll på är fläktremmen, och kanske att jag följer pappas uppfinning? Att fästa en plastremsa i utblåshålet, för då ser man direkt när fläkten lägger av. Funkar den, så står remsan rakt upp, men lägger den sig mot huven, då vet man att stanna direkt. Ganska perfekt egentligen.

Vad mer? Jo, att jag måste köpa en tjock olja i fall jag behöver fylla på i växelhuset. Och nipplarna har jag redan fettat in. Fin fint.

Så, nu kan jag vara inne och göra lite nytta här också. Provsmakade torrköttsbitarna nyss, men de är ännu ganska mjuka. Och i osaltaste laget tycker jag… men, de blir saltare menade pappa, för när vätskan försvinner ur dem, så ökar graden salt. Det var allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *