Räven på täppan

Eller rättare sagt på min snöhög. En grasiös räv, som lunkande stolt förbi fåren, med huvudet böjt som en häst i passage. En kvinnlig variant av vargen, och vi får tro fylgorna… annars bara ett djur som lever i skogen här i närheten, på jakt efter dagens mat.

En helt underbar morgon i alla fall. Solen skiner, och det är så fridfullt att äta frukost med min Markku och kika ut genom fönstret, sittandes på de höga barstolarna till det fina ekbordet. Idag har vi avhandlat mina möjligheter till att börja sälja björkved, och tittat på en sån här http://www.youtube.com/watch?v=_ORDJ-7dZG8 … men den är dyr, 62 000 kr + moms!

Fast egentligen, allt är relativt. Det beror helt på hur mycket ved man tillverkar och säljer, och hur hårt arbete och tid man får sätta på uppdraget. Och slutligen förståss, på en eventuell efterfrågan till det pris man räknat ut att man måste ta för den färdiga produkten.

Och där… där kommer jag osökt in på ämnet lastbil igen… för DET är tillåtet för mig redan nu! D v s om jag köper en bättre begagnad svart Scania V8 och börjar leverera egna skogsprodukter fritt köparen, så är det helt okej utan trafiktillstånd.

Men, pappa har redan nämnt att Antin Rune redan konstaterat att det inte är lönsamt. Mest lönsamt är att leverera björken i hela slanor och stockar med timmervagenen. Fast det är klart, det är skillnad på traktor och lastbil vad gäller effektivitet på väg.

http://goto.glocalnet.net/waggetorp/ny_sida_3.htm

Hm, det gäller att börja räkna, eller trolla, för 1 kan faktiskt bli 3

http://goto.glocalnet.net/waggetorp/prisjamforelser.htm

En bra sida att studera…

Medan man funderar ut ett aprilskämt? Hm, åkte på en själv… Markku berättade nämligen att en “Päivi” från Enso hade ringt honom… och jag hann bli lite sotis innan jag såg att han lurades…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *