Harri, miksi tappaa pois?

Nu en fundering på finska, till finska Tornedalen, i ett försök att rädda harren i älven…

Niin, hunteeraan… Harri, miksi suomalaiset ei tykkää siittä? Hetikko jäät lähtee, ne tappaa sen pois. Kuulin niin, että suomessa vissiin kalastethaan lekkivää harria, eli kutuma aikana. Mistäkhään se johtuu? En tiä, mutta siksi se vissiin on loppumassa meän väylästä!

Harri, se on siis kala että Harry.

Don´t worry, be happy. Durty Harry. Niin, nyt ei kannatte kirjoittaa enemmän… eftersom jag har avnjutit en liten liten Talisker efter bastun, och av smaken minns jag tillbaks till mässen på Almnäs… där jag tidigare hade släppt loss buset med maskinförarna… genom att hoppa i bassängen i min slitna sloggi bh och kronans gröna kalsonger!… och inte nog med det… jag moonade också i trampolienen… suck… eller muck! 😉

Fuck. Det har jag inte känt på länge. Så nu kan jag ju säga det åt harrdödarna – låt harren leka i fred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *