Lördagkväll i garaget

Helt underbart roligt, men… Markku blev sotis på traktorn! “Siehän hojdat sitä paremmin kun minua”, sade han lite surt när jag pratade till traktorn som om den hade pipi ajaj.

Nå, men även han såg ut att komma till sin rätt. Oljan med filter är bytt, fläktremmen är bytt, hydraulfiltret är bytt, till slut! Först drog han av filterverktygets kejda, filtret vart helt buckligt, men satt. Sen kom pappa som på beställning, och plockade fram den största polygrip som fanns… nu sade han, och Markku tog i… vila lite sade jag, så att godset inte skulle spricka… han tog i, och vila lite sade jag igen… och sen såg jag att min inoljning av skarven troligen hade hunnit börja verka, för den började röra sig. Skönt, och sen var det bara att byta.

Och nu vet jag att jag kan fortsätta att handla reservdelar hos Manfreds, för varenda del var rätt! T o m ledkulorna till hydraulspaken, som jag dessutom bytte så gott som helt själv (!), var vad som behövdes till problemet. Frontlyften har nämligen levt ett eget litet liv i bland, och inte så konstigt det, för en av tre var lös och helt demolerad.

Men fem… det är inte ett bra tal. Då är man under press. Vila.

Fyra, det är stridens tal.

Tre Guds tal.

Två är vi.

Ett är jag.

Noll, är dags för en utebastu och Karhu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *