Måste vara anställd

Anställd av Br Öhmans. Om man återgår till mitt exempel med dumperlastbilen…

Idag blev jag lite mer bildad. Jag behöver inte ha yrkesförarbeviset förrän 2016, eftersom jag tog C-kortet 2008. Men jag får bara köra en lastbil i yrkestrafik åt den som har trafiktillstånd, inte åt lastbilsägaren, eller åt mig själv…

Hm, så det här med F-skattekörningar åt en åkare går inte. Det är nämligen den som har transporttillståndet som ska hova in pengarna på bilen, inte jag som ägare… Alltså, det hjälps inte. Jag har bara två alternativ om jag ska köra under t ex Br Öhmans med min egen lastbil.

1. jag måste ha anställning hos dem (om de ansöker och får trafiktillståndet utökat även gälla för min lastbil)

2. jag måste söka ett eget trafiktillstånd för att få köra min egen lastbil som underentreprenör åt dem (d v s med egen registrerad firma), och då kan jag också anställa egna förare.

Vad lär jag mig av det? Jo, att det är extra viktigt för en som har F-skattsedel att be om ett anställningsbevis!

http://www.dokumera.se/anstallningsbevis_4375_dd.html?gclid=CJ7G6M2Bj68CFdItmAodcWAo5w

Annars kan det bli dyrt… 6 kap 1 §

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19980490.htm

Just det, tipsa alla åkare ni känner, för snart kan vi ha den tunga trafikgruppen från Luleå här, med tanke på den utveckling som sker i trafiken.

Eller!?

http://gulasidorna.eniro.se/hitta:trafikpolis/lule%C3%A5?district_codes=50&redirect=1&show_redirect_message=1

De verkar inte finnas, så det ligger nog redan på Kling & Klang… Suck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *