Positivt kan vara negativt

Liksom jag försökte beskriva att det kan vara tvärtom. Vad allt handlar om? Kontroll, makt och obalans… som i en dans, utan sans. Satans!

Nå, nu har jag i alla fall styckat köttbitar och lagt dem i saltlake, för att i morgon hänga upp dem på tork. Gjorde en egen liten häxblandning, genom att tillsätta 3 peparkorn… en vit, en svart, och en krydd.

Och det är märkligt, hur jag reagerar på nitritsalt. Smakade bara av lagen, och vips så svullnade mina fotleder upp. Tänk att det kan vara så stor skillnad på salt och salt. Kör numer mest med Seltin och andra mineralsalter även vid matlagning.

Om jag är känslig? Ja, det verkar jag vara. Samtidigt som jag är okänslig på annat. Och så är det nog för de flesta. Även om man försöker gå till andra för det mesta. Festa, det var länge sen. Hm, men har ni tänkt på en sak?

Att i Finland dansar man varje kväll vid berget bara en bit bort!

http://www.laplandhotels.com/FI/ravintolat/lapland-hotel-akashotelli/esiintyjat.html

2 thoughts on “Positivt kan vara negativt”

  1. Jag har provat det en gång enligt ett recept där köttet skulle ligga 3 dygn i lake, och då vill jag minnas att det t o m var mald peppar, vilket smakade bra i alla fall i fårköttet (som för övrigt är det godaste köttet jag någonsin torkat).Nu har jag provat en egen variant som egentligen bygger på Alfs 11% lösning i 20-24 timmar. Men jag misstänker att 3 pepparkorn inte orkar ge älg- och renkött ngn smak, och måste erkänna att det mer var en ritual…

  2. Låter intressant det där med pepparkornen, men hur mycket gör det på smaken ?
    Har du gjort så förut? Det torkar veldigt bra ute nu i alla fall hur länge ska du torka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *